Skip to main content

Molninfrastruktur

Publicerat: 8.03.2021 - Blogg | Kundcase

Kodexe valde WeSafe som samarbetspartner

Kodexe har över 20 års erfarenhet inom den digitala världen och kallas sig själva för riktiga internet pionjärer. Kodexe utvecklar digitala lösningar och hjälper företag att hitta nya affärsmöjligheter. För att skapa sig ett försprång på den digitala marknaden var Kodexe i behov av ett samarbete med någon som hanterar drift och underhåll.

Läs mer

Publicerat: 3.12.2019 - Blogg

Så kan du klimatkompensera genom användning av Microsofts molntjänster

Samtidigt som vi ser en växande efterfrågan för moln- och internettjänster går det inte att blunda för att datacenter redan står för 1 procent av världens elförbrukning och 0,3 procent av de globala koldioxidutsläppen. Genom att välja en leverantör med lågt klimatavtryck kan du minimera ditt företags miljöpåverkan, vilket i förlängningen kommer att gynna era kunder, era partners och era anställda.

Läs mer

Publicerat: 24.09.2019 - Blogg

Är ditt nätverk optimerat för Microsoft 365?

Många företag lägger allt krut på det interna nätverket och att medarbetarnas wifi-uppkoppling ska fungera så bra som möjligt. Men i takt med att data, filer och tjänster flyttar ut i molnet måste vi börja tänka annorlunda. Visste du till exempel att du kan optimera ditt nätverk för att få en bättre upplevelse i Microsoft 365?

Läs mer

Publicerat: 10.09.2019 - Blogg

Uppföljning efter lansering av nya digitala arbetsverktyg – så gör du!

I takt med att den digitala transformationen i allt högre grad präglar företagen, blir det också allt tydligare när implementationen av nya digitala verktyg inte går som man har tänkt sig. De kanske inte används som de ska eller så förstår inte användarna vad nyttan är. Hur lyhörd du är för den feedback du får vid lanseringen av digitala arbetsverktyg är avgörande för framgången i dina implementationer av digitala arbetsverktyg. Läs våra tips om hur du kan följa upp nya arbetssätt med nya verktyg.

Läs mer

Publicerat: 22.02.2019 - Blogg

Behövs fortfarande lokalt AD när du flyttar till molnet?

Active Directory (AD) är den katalogtjänst som bland annat innehåller användarkonton, datorer och andra resurser i ett datornätverk. Med ett traditionellt AD styr lokala servrar registret medan Azure AD är en molnbaserad motsvarighet. Då alltfler väljer att migrera sin IT-miljö till molnet uppstår därför frågan – behövs verkligen ett lokalt AD?

Läs mer

Publicerat: 11.02.2019 - Blogg

Molntjänst, hybrid eller traditionellt datacenter?

Många företag väljer att outsourca driften av sin IT-miljö till en extern leverantör så att fler resurser kan läggas på företagets verkliga kärnverksamhet. Länge var alternativet att outsourca till traditionella datacenter men idag finns ett antal vägval att göra när man väljer att lägga ut IT-miljön. Molntjänsternas intåg har utökat valmöjligheterna.

Läs mer