Skip to main content

Säkerhet och efterlevnad

Publicerat: 6.12.2022 - Blogg

Lösenord är osäkra – så vad gör vi nu?

Vi älskar att hata våra lösenord. Det finns alldeles för många att hålla reda på och vi matas ständigt med nya rekommendationer om hur vi på bästa sätt ska hantera dem för att hålla oss ”säkra”. Men sanningen är att användarnamn och lösenord inte är en säker inloggningsmetod.

Läs mer

Publicerat: 5.10.2022 - Blogg

7 enkla säkerhetsåtgärder för att skydda dig mot attacker med Microsoft 365

Varje år utsätts små och medelstora företag för intrångsförsök. I takt med den snabba tekniska utvecklingen ökar också cyberhot och dataintrång kraftigt. Varje dag upptäcks det en miljon nya cyberhot. I den här artikeln ger vi dig 7 tips på hur du med enkla medel kan använda de inbyggda funktionerna i Microsoft 365 för att höja din IT säkerhet.

Läs mer

Publicerat: 15.02.2021 - Utbildning

Videoblogg – MFA, Multifaktorautentisering för Microsoft 365

Videoblogg – MFA, Multifaktorautentisering för Microsoft 365 I vår vlogg denna gång visar Per och Robert upp något så viktigt som MFA, Multifaktorautentisering. Små inställningar som kan göra stor nytta för din organisation och skydda er mot bland annat kontokapningar. I videobloggen visar Robert och Per hur du själv ställer…

Läs mer

Publicerat: 9.11.2020 - Blogg

Öka IT-säkerheten när du jobbar hemifrån med Zero Trust-metoden

Tiden då vi stämplade in på kontoret klockan åtta och gick hem vid fem är sedan länge förbi. Då fanns det en poäng med att bygga en stark mur runt företagets nätverk. När allt fler idag arbetar från platser utanför det fysiska kontoret, behöver vi tillämpa nya strategier för att bibehålla en hög IT-säkerhet.

Läs mer

Publicerat: 15.10.2019 - Blogg

Är du ett lätt byte? Så testar du hur nätfiske slår mot din organisation

Nätfiske, eller phishing som det också kallas, är ett växande problem. I takt med att skydden blir mer sofistikerade blir även hoten mer avancerade. Med en hög utbildningsnivå hos användarna och ett tekniskt skydd kan du hålla jämn takt med förövarna, men hur sårbar är du egentligen? Med enkla medel kan du med hjälp av inbyggda verktyg i Microsoft 365 testa hur nätfiske slår mot just din organisation.

Läs mer

Workshop

Security Immersion Experience

Det kommer inte som en överraskning att säkerheten idag är en extremt viktig utmaning för företag att lösa. Under en halvdag sker det demos kring den senaste tekniken med scenarios som visar hur moderna metoder löser de utmaningar företag står inför i sin dagliga verksamhet.

Läs mer

Publicerat: 9.04.2019 - Blogg

GDPR – ett år senare

För ett år sedan hägrade införandet av den nya dataskyddsförordningen, GDPR. Många kände sig osäkra på vad direktivet egentligen skulle innebära och alltför få visste hur man, rent praktiskt skulle gå tillväga för att förbereda sig. Så vad har egentligen hänt i efterdyningarna av införandet? Hur har förordningen påverkat företag i stort och vet vi egentligen mer idag än vad vi gjorde då?

Läs mer