Våra företagskulturer träffade varandra direkt

Några månader in i sammangåendet mellan Upheads och WeSafe samlade vi fem medarbetare från båda länderna för att berätta om sina intryck av företagskulturerna och hur de kan hjälpa kunderna att utveckla sin IT. 

Italien

Vad gör att du gillar ditt jobb? 

Håkon Hatlestad, konsulent, Stavanger: Det som betyder mest är människorna omkring mig och det gäller både kollegor och kunder. Jag kan alltid snacka med någon om både bra saker och olika problem. Jag skulle kunna jobba med vad som helst i Upheads med människorna som är här.  

Simon Granström, Azureteamet, Malmö: Jag gillar att vi inte har så hårt satta tyglar om vad vi ska utvecklas inom. Till exempel har jag en kollega som vill utveckla sig inom AI och det har möjliggjort för mig att lära mig mer om AI. Alla är extremt kompetenta och alla hjälps åt.  

Emma Lindberg, ekonomi, Malmö: Ja i grunden är det kollegorna för mig också. Alla är glada och stöttar varandra och det är alltid roligt att komma till kontoret. Jag gillar också att det händer så mycket hela tiden i branschen och att Microsofts tjänster och produkter och mina arbetsuppgifter förändras.  

Tammar Zaki, produktivitetsteamet, Malmö: Som Simon sa är fokus på att stötta varandra och jag gillar verkligen teamkänslan eftersom alla känns som samma team även om vi sitter i olika team. Och så tycker jag om alla möjligheter att utvecklas på jobbet.  

Martin Schöpwinkel, säljare, Stavanger: Jag tycker det är kul att jobba i en bransch i rask utveckling och att det kommer nya saker hela tiden. Upheads är i snabb förändring och det är kul att få fler kollegor som skapar en god kultur.  

 

Ja apropå företagskultur, vad uppskattar ni med det andra landets företagskultur? 

Håkon: Kulturmässigt är vi ganska lika och båda företagens kulturer känns oformella. Självklart är vi professionella och snabba men vi ska också ha det skoj med varandra.  

Simon: Jag uppskattar att vi inte har blivit indragna i en jättekoncern där vi ska anpassa oss, utan att vi har behållit identiteten från WeSafe.  

Emma: Redan första dragningen med Bjørg kändes det som att vi har samma värderingar. Norge är glada doers som jobbar som ett team för att lösa det som är bäst för kunderna. Sen verkar de väldigt bra på att fira också, och jag tycker det känns viktigt att visa uppskattning för vad man presterat.  

Tammar: Min första dag som anställd var på resan med Upheads i Italien, och jag märkte ingen skillnad på människor från olika bolag. Jag pratade till och med norska med Emma. Alla är jättetrevliga så det är en härlig känsla.  

Martin: Ja när vi var i Italien tillsammans kände jag att det klaffade väldigt bra från start. Våra företagskulturer träffade varandra direkt.  

 

Vad tycker du att sammangåendet betyder för kunderna?  

Håkon: WeSafe har människorna som brinner för ny teknologi och är bättre än vi på nya tekniker som AI, Azure och Copilot. Vi får många frågor från kunder om nya saker, och vi kan lära oss mycket av den svenska delen så att vi kan svara kunderna och hjälpa dem.  

Simon: Om kunderna vill så kan de få stora fördelar av sammangåendet eftersom vi drar nytta av varandras kompetenser. Vi har tagit del av bland annat fysiska servrar och backup som vi kan erbjuda inhouse. Så om man vill ha nya bitar behöver man inte koppla in en till part.  

Emma: I grunden att vi har större kompetens, mer erfarenhet och att vi erbjuder en större produktportfölj. Kunderna får mer och bättre hjälp eftersom vi kanske stöter på ett nytt problem som Norge kan ha haft tidigare, och då kan de hjälpa oss och kunden med det.  

Tammar: Det finns så mycket kompetens och erfarenhet i Norge som vi kan dra nytta av så det finns mycket positivt med samgåendet.  

Martin: WeSafe kommer med ny kunskap speciellt inom AI som vi kan ta fram massa nya tjänster och produkter från. Som Tammar sa är vi väldigt bra på att samarbeta som ett lag. Vi kan använda medarbetarnas kompetenser oavsett vilket land eller kund det gäller för att hjälpa kunderna med specifika problem.  

 

Läs mer om samgåendet 

Frågor och svar

Intervju med Upheads VD och koncernchef Bjørg Tomlin

Intervju med WeSafes grundare Peter Fritzon

Intervju med säkerhetsansvariga för respektive land

Skriven av:

Sabina Fredriksson
Inspiration och kunskap direkt till din inkorg

Signa upp dig för vårt månatliga inspirationsbrev som ger dig tips, insikter och råd om nya arbetssätt, processer och säkerhet kopplat till Microsoft 365, Azure och olika verktyg i Microsofts molnplattform.