Få ut mer av Microsoft 365 med WeSafes Tips och Trix

Visste du att Microsoft Stream kan användas som företagets egna Youtube? Eller att Microsoft ToDo kan göra uppgifter av flaggade mail i Outlook? Missa inte vår tips och trix-sida där vi lägger upp egenproducerade filmer för att sprida kunskap, inspirera och hjälpa dig att få ut så mycket som möjligt av Microsoft 365. 

Få ut mer av Microsoft 365 med WeSafes Tips och Trix

Microsoft 365 är en ständigt växande verktygslåda, fylld till bredden av nya och spännande funktioner som hjälper oss att samarbeta, vara produktiva och hitta nya, innovativa arbetssätt. Många av oss använder bara en bråkdel av vad Microsoft 365 har att erbjuda i form av appar, funktioner och finesser. Vi vill att du ska få ut så mycket som möjligt av plattformen och därför har vi tagit fram WeSafe Tips och Trix. 

Tips och Trix är en sida med korta Microsoft 365-tips som rör funktionerna i appar som Outlook, OneDrive, SharePoint och Teams, men också mindre kända applikationer som Stream och ToDo. Här kan du till exempel lära dig hur du återställer Officepaketet, vad Microsoft Planner är och hur du ställer in multifaktorautentisering för ditt Microsoft-konto. 

Genom att spela in filmerna på svenska med tydliga steg-för-steg-anvisningar vill vi göra dem så lättillgängliga som möjligt. Ämnena är ofta baserade på de frågor vi fått till supporten eller frågor som våra besökare ställt till kundtjänstboten på vår hemsida. Vi fyller så klart på med fler filmer kontinuerligt, och här kommer ett urval av tipsen som vi tror kan hjälpa dig i din vardag.

 

5 tips som hjälper dig jobba effektivare i Microsoft 365

 

1. Håll koll på dina uppgifter med Microsoft ToDo

Glöm inköpslistor och post-it-lappar på datorskärmen. Microsoft ToDo är en riktigt smart app som hjälper dig att hålla koll på dina uppgifter, oavsett om du är på jobbet eller hemma. I det intuitiva gränssnittet kan du stjärnmarkera viktiga uppgifter, lägga till filer och anteckningar, dela filer med kollegor, ange förfallodatum och mycket mer 

ToDo skiljer sig från liknande påminnelseappar i och med att den är sammankopplad med din övriga Microsoft 365-miljö. Du kan till exempel få uppgifter tilldelade till dig från Planner eller automatiskt lägga till flaggade e-postmeddelanden i Outlook som uppgifter.  

Lär dig mer om hur du använder Microsoft ToDo. 

 

 

2. Spela in videomöten och dela dem i Microsoft Stream

Att spela in samtal och videomöten i Teams är en bra funktion oavsett om du själv behöver gå tillbaka och friska upp minnet eller om en kollega som varit frånvarande behöver uppdatera sig i efterhand. Det du spelar in hamnar automatiskt i Microsoft Stream, som är Microsofts företagsvideotjänst. Här kan personer i din organisation på ett säkert sätt ladda upp, visa, ordna och dela videoklippAnvändargränssnittet Stream är enkelt och användarvänligt men under ytan väntar flera avancerade funktioner, till exempel ansiktsigenkänning och automatisk undertextning.  

Lär dig mer om fördelarna med Microsoft Stream. 

 

3. Jobba smart med aviseringar och notiser i Teams

Teams är en fantastisk app som hjälper oss att hänga med i vad som händer på företaget, men Teams kan också bli ett stressmoment med alla sina notiser som pockar på uppmärksamhet under arbetsdagen. Vad många inte vet är att det finns en panel för aviseringsinställningar där du på detaljnivå kan ställa in när och hur du ska få dina notiser. Visste du till exempel att du kan bevaka en kollegas status eller att det finns ett ”stör ej”-läge som bara släpper igenom meddelanden som är brådskande eller skickade från prioriterade kontakter? 

Mer om inställningarna i Microsoft Teams.  

 

4. Samarbeta med filer i Microsoft Teams

Visste du att du och dina kollegor kan samarbeta i era dokument direkt i Microsoft Teams? Välj den fil du vill samarbeta med och välj att redigera den i Teams. I dokumentredigeraren kan du bjuda in kollegor för att arbeta med dokumentet och bolla idéer i den tillhörande chatten. Ändringar som görs i dokumentet syns i realtid och alla diskussioner sparas under fliken ”konversationer” så att någon som varit frånvarande kan läsa ikapp i efterhand.  

Se hela filmen. 

 

5. Gör undersökningar, tester och omröstningar med Microsoft Forms

En användbar app som förvånansvärt få känner till är Microsoft Forms. Med Forms kan du utföra undersökningar, tester och omröstningar både internt och externt. Omröstningarna kan till exempel användas för att mäta nöjdhet hos kunder och personal, förbättra produkter, organisera företagsevenemang eller för att skapa kunskapsprov efter utförda internutbildningar. 

Formulären skapas direkt i den molnbaserade appen. Formulären kan utformas nästan hur som helst och genom att ändra färg eller skapa egna teman kan du ge dem en personlig prägel. När svaren börjar ramla in får du en tydlig överblick över hur respondenterna har svarat. Du kan också välja att ladda ner alla svar till en Excel-fil för fortsatt bearbetning.  

Se vår film om Microsoft Forms. 

 

Vill du ha mer utförliga steg-för-steg-anvisningar eller upptäcka fler funktioner som du kanske missat? Då hittar du fler filmer här www.wesafe.se/tipsochtrix. 

Skriven av:

Robert Veberg

Technical Lead - Microsoft Modern Workplace

040 - 626 75 81 robert.veberg@upheads.se
Inspiration och kunskap direkt till din inkorg

Signa upp dig för vårt månatliga inspirationsbrev som ger dig tips, insikter och råd om nya arbetssätt, processer och säkerhet kopplat till Microsoft 365, Azure och olika verktyg i Microsofts molnplattform.

Demo

Microsoft Viva - din nya medarbetarplattform

Tänk dig att ha tillgång till företagets intranät direkt i Teams. Med Microsoft Viva är det möjligt, Viva är plattformen där medarbetarnas kommunikation, engagemang, välbefinnande och kunskap står i centrum.

Läs mer och boka