WeSafe IT inbjudna till “One Microsoft Place” i Dublin

WeSafe’s VD Peter Fritzon besökte Microsoft på Irland, här berättar han mer!

Jag hade det stora nöjet att få besöka det svenska säljteamet på plats på nya kontoret ”One Microsoft Place” i Dublin. Ett imponerande bygge som ger plats till över 2 000 medarbetare från 71 olika nationaliteter.

Jag gavs möjligheten att presentera WeSafe IT och våra tjänster för det svenska säljteamet och jag möttes av ett ungt team som brinner för sitt jobb och som visade stort engagemang och intresse för vad jag hade att berätta. Det var inspirerande att se så många unga människor visa sådan vilja och målmedvetenhet. Känslan var att Microsofts uppdrag, ”To empower every person and organisation to do and achieve more”, satt i väggarna och genomsyrade hela teamet.

Genom att träffa dessa unga och vetgiriga säljare insåg jag vilka möjligheter de faktiskt har. Den snabba utvecklingen av molntjänsterna och digitaliseringens framfart har lagt om spelplanen. Mycket av försprången har suddats ut. Tjänsterna är nya för alla, vilket ger helt andra möjligheter för unga ambitiösa, killar och tjejer, att snabbt ta till sig ny kunskap och bli attraktiva på arbetsmarknaden. Det kan rent av vara en fördel att inte ha med sig ett bagage, med gammalt tankesätt, som kan gör det svårare att ta till sig den nya tekniken.

Vi på WeSafe IT har själva sett en stor fördel i att vi inte har haft ett arv att ta hänsyn till, då vi är ”födda i molnet”. Det har gjort att hela vår organisation är uppbyggd kring den nya typen av tjänster vilket gör det lättare för oss att anpassa oss till ny teknik.

Teamet har fantastiska mentorer i Tanja Bundi, Johan Åsberg, Wilhelm Strömberg, Ebba Randing Heyman, Per Cedell, Peder Hansen och Oscar Kjellberg som stöttar och vägleder dem i deras arbete. Jag ser fram emot att lära känna alla lite bättre genom många gemensamma affärsprocesser framöver.