Heads up: Nu blir WeSafe Upheads

Redan i höstas kunde vi berätta om hur WeSafe slår ihop påsarna med norska Upheads. Nu tar vi nästa steg på resan mot att bli ett integrerat företag för att tillsammans bli en ännu starkare, smartare och mer robust IT-partner till mindre och medelstora företag.

WeSafe0676 1_webb WeSafe0751 1_webb

 Peter Fritzon – VD och en av WeSafes grundare

Rent formellt har Upheads, med private equity-företaget Norvestor i ryggen, köpt WeSafe. I praktiken betyder det att de svenska och norska IT-leverantörerna går samman för att tillsammans fortsätta utveckla sitt erbjudande och kunna hjälpa sina företagskunder ännu bättre.  

”Genom sammanslagningen med Upheads får våra kunder en tryggare partner samtidigt som den öppnar upp för nya möjligheter. Du som kund kommer känna igen dig i det personliga bemötandet och kompetensen även efter namnbytet”

– Peter Fritzon, VD och en av WeSafes grundare

Sammanslagningen innebär att WeSafes verksamhet och anställda fortsätter som tidigare men under namnet Upheads. Peter Fritzon är ansvarig för den svenska verksamheten och medgrundarna Martin Liljenberg och Per Liljenberg fortsätter i ledningsgruppen. 

– När vi går samman med Upheads blir vi tillräckligt stora för att vara en ännu tryggare samarbetspartner till små och medelstora bolag som växer. Vi får dessutom möjlighet att komplettera WeSafes spetskompetens inom cloud med Upheads breda erfarenhet inom områden såsom nätverkslösningar och datacentertjänster. I en bransch där IT-landskapet förändras snabbt ser vi ett betydande värde i att vara fler som kan inhämta, fördjupa och förvalta den kunskap och kompetens som kunderna förväntar sig av en IT-partner, särskilt inom områden som molntjänster, AI och IT-säkerhet, förklarar Peter. 

Upheads grundades 2013 och har cirka 180 anställda på sex kontor i Norge med huvudkontoret i Sandnes. Det är ett av de snabbast växande IT-företagen i Norge, och WeSafe är det första förvärvet utanför landet. 

 

Liknande kulturer och fokus på IT med mening

WeSafe och Upheads valde varandra bland annat för att de har liknande företagskultur. Norska Upheads har precis som WeSafe ett tydligt fokus på att leverera innovativa IT-tjänster inom moln, säkerhet och digitalisering till mindre och medelstora företag.  

– Vi utgår alltid från kundernas utmaningar om mål, och därefter föreslår vi hur tekniken kan stötta dem. Vi månar om att vara tillgängliga när det behövs och om att prata så att kunderna förstår vad vi menar även när det handlar om IT. Våra norska kollegor kallar det för ”IT med mening”, och att erbjuda tjänster och lösningar som levererar värde och skapar mening för kunderna är något som vi gärna skriver under på här i Sverige, säger Peter.  

 

Samma personliga bemötande med ännu mer kompetens

WeSafe kommer att behålla alla kundnära funktioner, som försäljning, leverans och kundservice i Sverige.  

”Vi kommer fortsätta som vanligt med samma kontaktpersoner och det flexibla och nära samarbetet tillsammans med våra kunder för att utvecklas tillsammans”

– Peter Fritzon, VD och en av WeSafes grundare

Utöver ett större utbud av tjänster och lösningar betyder samgåendet att kunderna får tillgång till fler och starkare kompetenser och mer erfarenhet. Med sammanslagningen får nya Upheads en stark organisation med ett utbud som kommer växa inom bland annat datacenter och nätverkstjänster. Med fler kollegor i företaget blir det också lättare att hjälpa kunderna att utveckla sina lösningar.

– Vi har redan satt upp gemensamma team över gränserna för att kunna lära oss av varandra och hänga med inom till exempel AI, och för att ytterligare kunna bidra till våra kunders verksamheter och mål, avslutar Peter.

 

Läs mer om samgåendet:

Frågor och svar

Intervju med Upheads VD och koncernchef Bjørg Tomlin

Intervju med fem medarbetare från Upheads i båda länderna

Intervju med säkerhetsansvariga för respektive land

Skriven av:

Sabina Fredriksson
Inspiration och kunskap direkt till din inkorg

Signa upp dig för vårt månatliga inspirationsbrev som ger dig tips, insikter och råd om nya arbetssätt, processer och säkerhet kopplat till Microsoft 365, Azure och olika verktyg i Microsofts molnplattform.