Nyheter i Microsoft Teams som tar ditt digitala distansarbete framåt

Microsoft utvecklar ständigt samarbetsplattformen Teams för att ge nya möjligheter till dig som användare. De funktioner som presenteras nu under 2020 och framåt är avsedda att förenkla för alla företag som jobbar på distans. Det är funktioner som engagerar och involverar medarbetarna. Häng med och upptäck nyheter i Teams! 

Möte i Microsoft Teams

Under sommaren släpptes en hel del nyheter på Teams-fronten och med alla befintliga och nya funktioner är det inte alltid lätt att hänga med i svängarna. Känner du till allt som finns i Teams och som skulle hjälpa din organisation att bli mer effektiv?  Här kommer ett urval av det som vi på WeSafe tycker är viktigt för dig att känna till.

Se fler i Teamsmöten och samarbeta bättre

Behovet av att kunna träffas online för att få se varandra i ögonen och föra samtal har ökat oerhört. I Teams kunde man tidigare bara se ett litet antal kollegors ansikten, men under sommaren ökade Microsoft upp till att du kan se 49 stycken. Nu syns även åtta deltagare på mobila enheter och nio på iPad. Det ger en tillräcklig nivå för de flesta möten som kräver interaktivitet, där alla kan synas och höras i samma möte. Konkurrerande plattformar vann tidigare mark på grund av detta, men nu har Microsoft kommit ikapp. Teams-användare behöver inte längre gå till tredje part för att känna delaktighet i distansmöten.

Together Mode – tillsammans är det nya stora!

Microsofts satsar stort på att stärka gemenskapen i de digitala mötena. Vilket är en gemensam faktor i alla dessa nyheter i Teams. Något som nu tillkommit är Together Mode. Bland annat innebär det att ni som sitter i mötet virtuellt hamnar i en vy där det ser ut som att ni sitter i en aula. Du drar automatiskt med blicken till den som pratar, vilket ökar känslan av delaktighet markant.

Nu går det att arbeta på distans och att ge reaktioner till de andra deltagarna under mötet genom att visa direkt respons. För den som är föreläsare, eller presentatör, är dessa nya funktioner ibland avgörande för att prestera väl. Det är enormt svårt att sitta och titta in i deltagarnas initialer, med kamerorna avstängda, och inte få någon som helst feedback.

Med Together Mode kan du också välja att aktivt visa presentatören i bild samtidigt som du delar presentationen. Det ökar också närheten mellan deltagarna samtidigt som mötesupplevelsen blir mer kreativ och dynamisk.

Träffa 20.000 samtidigt

För riktigt stora sammankomster är det nu möjligt för upp till 20.000 åskådare att ta del av sändningen. Därtill 1.000 personer som interaktivt kan delta i mötet, där de 49 mest aktiva deltagarna visas i fönstret och där den som talar visas genom att en gul kvadrat lyser kring bildrutan, vilket ger ökad tydlighet.

För individerna som loggar in går det att byta ut bakgrunden till valfri bild och till exempel göra den anpassad för organisationens grafiska profil. Det skapar en mer personlig känsla i deltagandet.

Inte bara möten i Teams!

Plattformen blir alltmer ett nav för samarbete; ett ekosystem för din arbetsdag. Teams används inte bara för möten utan även för extern och intern kommunikation. För filhantering och som en samlingsplats för de appar som du behöver för att kunna sköta ditt jobb. Nu börjar fler förstå hur de faktiskt kan utgå från denna plattform i sitt arbete och skapa nya dokument, sköta kalendern, nå kollegor internt och kunder externt och även hantera kundportalen. Allt knyts samman på en plats och Teams börjar på riktigt bli en hubb- och samverkansplattform enligt Microsofts vision.

Men det är, som sagt, inte alltid lätt att hänga med i alla de möjligheter som erbjuds. Varför ska du exempelvis fortsätta använda Doodle för att skicka ut en förfrågan till kunderna när du kan använda MS Bookings eller Forms? Eller varför använda Trello när snarlika Planner finns inbyggt? Om du stannar i Teams har du det du behöver med en inloggning, data samlad på ett ställe och dessutom GDPR-säkrat.

Fler nyheter i Teams:

  • Microsofts Lists: Som genom informationsspårning i Microsoft 365 kan konfigurera listor för bättre organisation av evenemang, ärenden, tillgångar med mera.
  • Minska mängden data i mobilen: I Teams mobilapp finns en ny inställning för att minska mängden data för mobila användare.
  • Integrerad mobiltelefoni: Genom en licens och ett abonnemang så kan ringa direkt från Teams med Business Voice.
  • Smartare sökfunktion: Dags att gå ifrån mappstrukturen och istället använda sökfunktionen i Teams! Du kan nu söka upp en fil, en person, en app oavsett var det ligger sparat.
  • Automatisk transkription: Denna funktion skriver vad som sägs i mötet och sparar transkriptionen. Sedan går det att söka på ord i den i efterhand samt på sådant som sagts i inspelningen genom denna automatiska transkribering.
  • WeSafes kundportal: Ingen nyhet, men värd att lyfta ändå! Innehåller appar som vi gjort åt andra kunder – det ger en mängd ytterligare möjligheter utanför Microsofts standardutbud! Vi gör våra appar tillgängliga för alla våra kunder.

WeSafe följer dig hela vägen

För dig som användare är Teams det självklara valet – allt du behöver är tillgängligt i plattformen och på Office.com finns massor av insikter och fler lösningar som kan passa din organisation.

Vi på WeSafe tror att access till Teams kommer att bli det primära arbetsredskapet du behöver när du är ny på en arbetsplats, och Microsoft öppnar dessutom upp för flertredjepartsprogram. Vi jobbar själva fullt ut i plattformen och använder många av de befintliga apparna vilket gör att vi även kan se till att våra kunder är i framkant, och att de får veta det som händer när det händer.

Även om Teams passar alla så kommer alla att arbeta på olika sätt i Teams – det ger oändliga möjligheter. Vi vill hjälpa dig att gå rätt väg: färre inloggningar, en mindre komplex arbetsmiljö och lägre kostnader. Ta kontakt med oss så hjälper vi dig vidare.

Vill du få en genomlysning av hur er organisation utnyttjar kraften i Teams? Kontakta oss för en gratis konsulttimme där ni berättar om era behov och hur långt ni har kommit i Teams. Så berättar vi vad ni kan göra framöver!

Inspiration och kunskap direkt till din inkorg

Signa upp dig för vårt månatliga inspirationsbrev som ger dig tips, insikter och råd om nya arbetssätt, processer och säkerhet kopplat till Microsoft 365, Azure och olika verktyg i Microsofts molnplattform.

Webinar

Vad innebär nya Teams 2.0?

Behärska konsten att kommunicera och samarbeta i Teams, samt få en spännande inblick i nya Teams 2.0.

Läs mer

Skriven av:

Robert Veberg

Technical Lead - Microsoft Modern Workplace

robert.veberg@upheads.se