Med Virtual Desktop kan TS Byggkoncept använda Visma Lön i molnet

TS Byggkoncept är ett snabbväxande bolag i byggbranschen och har sedan starten 2018 hunnit bli över 100 anställda. Att de skulle välja molnet framför egna servrar var en självklarhet, men när deras nya ekonomiansvariga hade önskemål om att jobba i Visma Lön, som kräver en server, stötte de på problem. Läs om hur WeSafe löste utmaningen med hjälp av Microsoft 365 Skrivbord.

Byggnader

TS Byggkoncept är ett byggföretag med huvudkontor i Arlöv utanför Malmö. Hit vänder sig professionella aktörer för alla typer av bygguppdrag inom bland annat entreprenad, betongarbeten, armeringsarbeten och ventilationsarbeten. Bolaget grundades i maj 2018 och på 1,5 år har de växt till att bli över 100 anställda, så det har gått fort.

Efter att tidigare använt sig av en redovisningskonsult var det i september 2019 dags att ta hem redovisningen och anställa en ekonomiansvarig. När Jessica Duah-Johnsson fick tjänsten hade hon önskemål om att arbeta i Visma Lön.

“Jag hade jobbat i Visma Lön tidigare och kände mig bekväm i det programmet, men jag visste att jag behövde en server för att kunna använda det. Jag tog upp frågan när jag började men det var lite osäkert hur det fungerade och hur vi skulle lösa de”

– Jessica Duah-Johnsson, Ekonomiansvarig

WeSafe hittade en lösning

Eftersom TS Byggkoncept redan samarbetade med WeSafe kring företagets molntjänster var det ingen tvekan om vart Jessica skulle vända sig. Hon kontaktade WeSafe och berättade att hon ville jobba med Visma Lön och att hon behövde en server.

– Jag hade aldrig hört talas om att det fanns ett alternativ, så jag föreställde mig att vi behövde ha ett rum där det står en massa maskiner som surrar, låter och blinkar. Men WeSafe berättade de att de hade en annan lösning. Att jag kan ha en server men att jag inte har den på kontoret.

Lösningen som WeSafe föreslog var Microsoft 365 skrivbord, en arbetsplatstjänst som bygger på Azure Virtual Desktop. För en fast månadskostnad får användarna en fullständig Windows 10-miljö på ett virtuellt skrivbord i molnet.

– Det framstod som en väldigt smidig lösning. Eftersom vårt bokföringsprogram är molnbaserat hade jag redan sett fördelarna med att kunna komma åt programmen även utanför kontoret. Nu skulle jag kunna göra det med Visma Lön också, säger Jessica.

En lösning att växa med

WeSafe satte upp fjärrskrivbordet, gjorde en användare till Jessica och skötte allt det tekniska. Istället för att behöva göra en tung investering i egna servrar betalar TS Byggkoncept en fast månadskostnad per användare. Just skalbarheten framstod som en stor fördel. När företaget växer kan det bli aktuellt att skala upp lösningen och lägga till fler användare.

Den färdiga lösningen motsvarar Jessicas förväntningar väl, även om internetuppkopplingen på kontoret i Arlöv egentligen inte är optimal för att köra fjärrskrivbord. Den enda gången hon har behövt kontakta supporten var vid ett lösenordsbyte:

“Allt har fungerat oerhört smidigt och det var enkelt att komma igång. När jag efter en viss tid var tvungen att byta lösenord hade jag inte behörighet att göra det, men WeSafe löste det snabbt. De har alltid varit väldigt hjälpsamma och återkopplat snabbt när vi har behövt hjälp”

– Jessica Duah-Johnsson, Ekonomiansvarig

Vana vid att arbeta i molnet

Vid sidan om fjärrskrivbordet och Visma Lön arbetar Jessica och hennes kollegor mycket med produktivitetsverktygen i Microsoft 365. Dokument sparas i OneDrive och mycket av kommunikationen sker i Teams. Jessica har fjärrskrivbordet på en egen skärm, men eftersom det virtuella skrivbordet har fullt stöd för alla applikationer i Microsoft 365 kan hon, om hon önskar komma åt allting från fjärrskrivbordet.

– Att jag kan koppla upp mig på ett fjärrskrivbord underlättar väldigt mycket för mig eftersom jag inte behöver åka in till kontoret för att göra löner. Det innebär till exempel att jag inte behöver planera min semester så att jag kan vara på kontoret runt den tjugonde, som jag har behövt göra på mina tidigare jobb!

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig och din organisation? Kontakta oss!

Upheads Evergreen

Vi tar hand om hela er IT-miljö.

Från produktivitet och effektivitet, till uppdateringar, säkerhet och efterlevnad. 

Läs mer

Demo

Microsoft 365 Skrivbord

Med vår arbetsplatstjänst Microsoft 365 Skrivbord skräddarsyr vi tjänsten efter era behov! Läs mer och boka din kostnadsfria demo av Microsoft 365 Skrivbord här.

Läs mer och boka