Anpassat processtöd i Microsoft 365

Behöver du automatisera, digitalisera och effektivisera processer i din organisation? Då är du långt ifrån ensam. Men innan du tar in en konsultfirma som utvecklar en app åt dig, ta reda på om det kan göras med plattformen ni redan har. Du kanske kommer att bli förvånad. Microsoft Power Platform ingår i Microsoft 365 för företag och erbjuder en diger flora av stödfunktioner för processerna i din verksamhet. Med hjälp av plattformens Power Apps och Power Automate kan du bygga specialanpassade appar och automatisera verksamhetsflöden.

Kollegor som sitter vid datorn

Du har redan allt du behöver

Har din Microsoft 365-leverantör berättat för dig om vilka möjligheter Power Platform ger dig?

Visat dig hur du kan bygga flöden som underlättar din och dina medarbetares vardag genom att förenkla vanliga processer?

Samt jämfört ROI för ett externt utvecklat processtöd med ROI för att skapa det i Power Platform?

Inte?

Många företag som säljer ett eget system eller bygger appar på andra plattformar är duktiga på att få Power Apps och Power Automate att verka svårare än det är.

Vi försöker vara så öppna som möjligt med Power Platforms möjligheter och vad som krävs för att ta fram stöd för en process. På så sätt hittar vi tillsammans en balans mellan vad kunden kan göra själva och vad den behöver hjälp med

Det finns mycket pengar att spara om du väljer att utnyttja Power Platform istället för att gå över ån efter vatten och beställa en extern app. Om du till exempel vill digitalisera företagets avtalshantering behöver du antagligen inte köpa in ett avtalshanteringssystem. I detta fall kan du lika gärna använda Power Platform. Microsoft 365 innehåller i de flesta fall redan all information som din verksamhet behöver.

På den enklaste nivån kan dina medarbetare göra mycket med hjälp av Power Apps och Power Automate på egen hand genom att utgå från plattformens färdiga mallar.

Som ett komplement till dem har WeSafe byggt ett mallbibliotek i Power Plattform med appar din organisation kan dra nytta av utan att betala för utvecklingen. I sin tur kan våra kunder leta i vår kundportal, importera en app som löser ett verksamhetsproblem och anpassa den till sin grafiska profil.

Men för att skapa stöd för övervakning och administration av arbetsprocesser krävs ofta lite mer teknisk kompetens. Om du behöver stöd för en specialanpassad process gäller samma sak. Därför utvecklar vi också skräddarsydda appar för företag som inte vill eller kan bygga dem själva.

Skräddarsydda lösningar med Power Platform

Vi tar en titt några Power Platform-lösningar som WeSafe har specialanpassat för våra kunder.

Trafikavtal

Med denna app kan du registrera befintliga avtal inom trafiksektorn. Den säkrar också att företaget uppfyller och efterlever kraven för avtal de tecknat med olika aktörer. Urval av processer vi stöder: 

  • Uppföljning 
  • Kvalitetskontroller
  • Kravspecifikationer
  • Indexeringskalender per avtal
  • Miljökravhantering 

Indexeringskalendern kanske kräver en förklaring: kalendern ger möjlighet att exempelvis lägga upp en serie av kontroller per avtal, till exempel en kontroll i månaden i 12 månader. 

Hanterar till exempel krav på hur gamla bussarna får vara, chaufförernas kvalifikationer och klimatkrav kring utsläpp.

Inventering

Registrerar olika typer av utrustning och verktyg som används av medarbetarna. Gör det enkelt att boka, checka in och ut utrustning och hålla reda på när något ska på service. Det vill säga allt från telefoner och datorer till bilar i företagets ägo.

Reklamation

Fungerar som ett ärendehanteringssystem för reklamationer. Appen hanterar reklamationer som kommer in och initierar olika processer beroende på typ av reklamation.

On/offboarding

Används framför allt av HR, IT  och chefer för att hantera och följa upp processerna i samband med att en medarbetare börjar eller slutar. Vilket innebär allt från att skaffa dator och telefon, sätta upp konton, förbereda en arbetsplats, boka introduktionsmöte och planera första arbetsdagen.

Avvikelserapportering

Kategoriserar och ger möjlighet att ta ut rapporter om avvikelser i en verksamhet, och säkerställer att avvikelser triggar vissa åtgärder. Såsom Skånska Samskapa som driver LSS-boenden, HVB-hem, stödboenden och arbetar med familjebehandling och öppenvård. För att hantera avvikelser använder Samskapa en app skapad av WeSafe. Om någon till exempel inte vill ta sin medicin registreras en avvikelse i kategorin medicin, och skulle det uppstå brister i omsorgen genereras en Lex Sarah-rapport. Under tiden läggs idéer kring förbättringar i en lista som sen kan diskuteras i ett inbyggt kommentarsforum.

Vi berättar gärna mer om hur du kan bygga appar och automatisera processer i verktyget du redan har – Power Platform.

Hör av dig!

Läs mer om WeSafe Power Apps här!

Inspiration och kunskap direkt till din inkorg

Signa upp dig för vårt månatliga inspirationsbrev som ger dig tips, insikter och råd om nya arbetssätt, processer och säkerhet kopplat till Microsoft 365, Azure och olika verktyg i Microsofts molnplattform.

Webinar

Utveckla och automatisera med Microsoft Power Platform

Få en inblick och grundläggande förståelse för möjligheterna som finns med Microsoft Power Platform.

Läs mer

Skriven av:

Annica Tunster

Technical Lead - Power Platform

annica.tunster@upheads.se