WeSafe och Norvestor/Upheads går samman – En ny pionjär för IT-tjänster i Sverige!

Pressmeddelande: WeSafe meddelar idag sitt strategiska partnerskap med Upheads och Norvestor. WeSafe, en av pionjärerna inom molnbaserade IT-tjänster i Sverige, meddelar idag sitt strategiska partnerskap med Upheads och Norvestor. Sammanslagningen markerar etableringen av en ledande aktör inom molnbaserade IT tjänster för små och medelstora företag (”SMB”) i Sverige.

WeSafe är experter på Microsofts molntjänster och hjälper idag företag att maximera effekten av sina IT investeringar, med särskilt fokus på produktivitet, säkerhet och efterlevnad. WeSafe har bland annat vunnit Microsofts globala partnerpris för Modern Workplace för SMB 2021 i konkurrens med andra Microsoft partners över hela världen.

WeSafes 38 anställda kommer att fortsätta som tidigare, men under nytt varumärke. Peter Fritzon, VD och en av WeSafes grundare kommer också att fortsätta leda bolaget, och blir även ansvarig för Upheads i Sverige.

– WeSafe kommer att fortsätta leverera som vanligt för våra kunder, men nu har vi en stark organisation bakom oss. Tillsammans siktar vi på att bygga en ledande nordisk IT leverantör med fokus på SMB, genom att fortsätta leverera marknadens bästa IT-tjänster, säger Fritzon om partnerskapet.

Upheads är ett av de snabbast växande IT företagen i Norge och levererar kontinuerligt nya rekordresultat. Nu tar de nästa steg mot etableringen av en nordisk position med det första förvärvet i Sverige.

Upheads grundades 2013 av Ove Rydland och har idag 180 anställda, fördelat på sex kontor i Norge med huvudkontoret i Sandnes. År 2022 hade företaget intäkter på ca 378 miljoner NOK, proforma justerat för förvärv som genomfördes före WeSafe transaktionen.

Den perfekta partnern

Sammanslagningen markerar starten på betydande expansionsmöjligheter för WeSafe – inom kort Upheads Sweden.

WeSafes Peter Fritzon listar tre huvudskäl till varför Upheads valdes som tillväxtpartner.

– För det första har vi ett gemensamt mål; att erbjuda bra, automatiserade och säkra IT-lösningar för små och medelstora företag. Möjligheten att ta större marknadsandelar i Sverige är nästa viktiga faktor, med mer resurser, kraft och flexibilitet.

– WeSafe kommer att vara språngbrädan och grunden för Upheads närvaro i Sverige. Det är vi stolta över, säger Fritzon.

Slutligen pekar Fritzon på företagskultur och karriärmöjligheter för WeSafe-anställda.

– Företagskulturen i Upheads är väldigt lik den vi har på WeSafe. Det känns genuint och starkt, samtidigt som de sätter kunden i centrum. Våra medarbetare kommer också att ha betydande utvecklingsmöjligheter när vi blir större.

– Upheads har haft en tydlig ambition att komma in på den svenska marknaden. WeSafe är pusselbiten som saknades för att ge oss den närvaro vi siktat på. Tillsammans får vi en unik möjlighet att uppnå vår vision att bli en ledande leverantör till SMB-marknaden i Norden, säger Upheads VD Bjørg Tomlin.

– Vi kommer snabbare in i Sverige när vi gör så här. Annars hade det nog tagit oss flera år, bekräftar Upheads grundare, ägare och affärsutvecklare, Ove Rydland.

Tillväxt utan växtvärk

Även med rekordtillväxt och förvärv är Upheads upptagna av kontrollerad expansion.

– Vi kommer att skapa en solid grund för ytterligare tillväxt. Vi är alltid intresserade av möjligheter som uppstår, men är främst intresserade av långsiktighet och vill bygga kvalitet över tid, säger Rydland.

– WeSafe kommer att tillföra mycket erfarenhet och kompetens, med WeSafe har vi hittat den perfekta partnern. De har samma ambition, mentalitet, till och med humor som vi, säger Tomlin.

För ytterligare information: 

Peter Fritzon, CEO WeSafe AB 

peterfritzon@wesafe.se, tfn 040- 626 75 02 

Per Liljenberg, CSO WeSafe AB 

perliljenberg@wesafe.se, tfn 040- 626 75 01

Martin Liljenberg, CTO WeSafe AB

martinliljenberg@wesafe.se, tfn 040-626 75 03

Inspiration och kunskap direkt till din inkorg

Signa upp dig för vårt månatliga inspirationsbrev som ger dig tips, insikter och råd om nya arbetssätt, processer och säkerhet kopplat till Microsoft 365, Azure och olika verktyg i Microsofts molnplattform.