Lagra din data i Sverige med Microsofts nya hållbara datacenter

I november 2021 öppnade Microsoft sina nya datacenter i Sverige. Det betyder att du som är Microsoft-kund nu har möjlighet att flytta din data från ditt nuvarande datacenter i Europa till ett svenskt datacenter. Dessutom är de nya centren bland de bästa i världen. En lägre klimatpåverkan, snabbare hastigheter och lägre väntetider är bara några av fördelarna flytten ger ditt företag.

Svenska företag i alla storlekar och branscher har länge efterfrågat molntjänster som är säkra och skalbara, men som också finns lokalt. Och nu har det blivit verklighet. Genom Microsofts svenska datacenter kan du numera använda Microsoft Azure och Microsoft 365. Och fler tjänster är på gång. Så nu har du alla möjligheter att hantera företagets affärskritiska applikationer, förbättra ert samarbete och accelerera er digitalisering med lokala resurser.

En flytt med många fördelar

De finns många bra anledningar att flytta din data till ett svenskt datacenter.

Tre av de viktigaste är:

  • Din data sparas i Sverige
  • Svenska datacenter kan dra nytta av den svenska IT-infrastrukturen till fullo. Det innebär att du kan få snabbare hastigheter och lägre väntetider när du använder Microsofts tjänster.
  • De datacenter som ligger i Sverige använder endast lokal förnybar energi. Det ger ditt företag möjligheter att minska din klimatpåverkan i framtiden.

Till detta kan du även addera hög datasäkerhet och hög tillgänglighet. Bland annat. Kort och gott en riktigt bra lösning för företagets datalagring. Och miljöaspekten är viktig i en tid när digitaliseringen växer med rasande fart och därmed förbrukar alltmer energi. Microsoft är ett av IT-branschens ledande företag när det gäller hållbart klimatarbete och deras nya svenska datacenter, som ligger i Gävle, Sandviken och Staffanstorp, är bland de mest avancerade och hållbart designade datacenter som företaget har idag.

Vad är viktigt att veta?

Nu när Microsoft har öppnat datacenter i Sverige erbjuder de sina kunder som är baserade här att flytta sin data. Det är ett engångserbjudande och innebär utöver vår administrativa avgift ingen extra kostnad. Och det lönar sig att ta vara på den här möjligheten. Vill du migrera din data i ett senare skede får du bekosta det själv.

Om du vill flytta din data kan det tidigast ske 1 juni 2022 och senast 1 juni 2024. Varken du eller vi kommer att få veta i förväg när migreringen sker. Men du behöver inte oroa dig – allt sker i bakgrunden med liten påverkan på ditt dagliga arbete.

Vilken data är det som flyttas?

Microsoft flyttar följande tjänster och all data som finns där:

  • Exchange Online – alla dina mejlkorgar flyttas
  • SharePoint Online – hela din SharePointmiljö flyttas med
  • OneDrive – allas OneDrives och all data flyttas
  • Teams – alla meddelanden flyttas med i dina kanaler och privata chattar

Vad behöver du göra?

För mer information om svenska datacenter eller för hjälp att flytta din data till ett svenskt datacenter behöver du fylla i följande formulär, se här!

 

Inspiration och kunskap direkt till din inkorg

Signa upp dig för vårt månatliga inspirationsbrev som ger dig tips, insikter och råd om nya arbetssätt, processer och säkerhet kopplat till Microsoft 365, Azure och olika verktyg i Microsofts molnplattform.

Kostnadsfri Säkerhetsanalys av er Microsoft 365-miljö

Få konkreta och handfasta tips på hur du bättre kan skydda din organisation

Läs mer och boka