Upplev kraften med nya Teams 2.0

Microsoft utvecklar ständigt samarbetsplattformen Teams för att ge nya möjligheter till användare och organisationer att samarbeta smidigare både internt och med andra organisationer. 

Nya Teams lanserades i oktober 2023 och kommer bli standard för alla företag. Dock för den som vill avvakta finns möjligheten att byta tillbaka till Teams Classic.

Nya teams (1)

Användarvänligare och snabbare

I utvecklingsarbetet har Microsoft tagit in åsikter och förslag från användarna för att skapa en så bra användarupplevelse som möjligt. Några av huvudpunkterna är en mer lättnavigerad vy, tydligare struktur på inlägg, enklare samarbete med externa organisationer och att viss information om medarbetarna här lättare att hitta. Teams 2.0, som har byggts om från grunden, kräver nu hälften så mycket av CPU:n och datorns arbetsminne. Detta är en stor lättnad för många som arbetar med flera program samtidigt och tidigare upplevt att Teams tagit upp mycket av datorns kraft, vilket nu resulterar i snabbare prestanda och längre batteritid.

 

Testa Teams 2.0 så snart du kan

Vi på Upheads har själva använt 2.0 sedan vi fick tillgång till den för att kunna hjälpa dig att använda Teams på bästa sätt, och vi tycker att du också ska prova nya Teams redan nu om du kan. För att uppleva kraften och förbättringarna tipsar vi dig och kollegorna om att ni ska prova så att ni är förberedda inför att organisationen byter. Om du ser ”Nya Teams” högst upp till vänster i ditt Teams kan du byta mellan de två versionerna redan idag. Däremot om du inte ser den kan du behöva uppdatera och starta om datorn eller prata med din IT-administratör. 

Förbättringar i Teams 2.0

Samarbete med andra organisationer 

 • Att byta mellan organisationer är enklare och snabbare och ungefär som att byta Team internt.   
 • Stanna kvar i ett möte medan du byter till en annan organisation.   
 • Stöd för inloggning med flera konton i Teams i både dator och mobila enheter.   
 • Förbättrad aktivitetsklocka som visar vad som hänt i andra organisationer som du inte är inne i just nu.  
 • Du får notiser direkt i Windows när du nämns i Team från andra organisationer  

 

Andra användarförbättringar 

 • Öppna inlägg i kanaler i nya fönster som ligger kvar ovanpå Teams.  
 • De inlägg och konversationer som har uppdaterats senast ligger överst i kanalen. Samt du kan även ändra ordningen av sortering manuellt.   
 • Det är enklare att svara på specifika meddelanden/chatt.  
 • Omboka möten i Teams-kalendern genom dra och släpp.   

 

Förändrade funktioner 

 • Teams lila notiser är borta och finns istället i Windows-notiserna.   
 • Wiki-appen har blivit ersatt av Onenote.  
 • Organisationskarta nu tillgänglig i live persona-kortet.  
 • Se användares online-status, nästa lediga kalendertid och LinkedIn.  

 

Bättre prestanda 

 • Snabbare anslutning till möten och byte mellan kanaler.  
 • Det går dubbelt så snabbt att ansluta till möten och skifta mellan olika kanaler.  
 • 50% mindre CPU-minnesanvändning vilket bidrar till längre batteritid.  
 • Upp till 70% mindre hårddiskutrymme krävs.  
 • Snabbare installation och laddning.  

 

 Nu när du vet mer om några viktiga funktioner som förändrats föreslår vi att du provar!    

 

Teams är så mycket mer än möten och chatt

Teams används inte bara för möten utan även för extern och intern kommunikation, filhantering och som en samlingsplats för de appar du behöver för att kunna göra ditt jobb.

Plattformen samlar upp alla funktioner från Microsoft 365 och de tredjepartsappar du har valt på ett ställe. På så sätt får du den perfekta plattformen för samarbete i din organisation och med externa parter. Fler och fler förstår hur de kan använda Teams i sitt arbete för att skapa nya dokument, sköta kalendern, nå kollegor internt och kunder externt, hantera kundportalen och planera arbetsuppgifter och projekt. 

Till exempel finns appar som Bookings för att schemalägga bokningar, Forms för att skapa undersökningar, frågeformulär och omröstningar och inbyggda Planner som kan ersätta snarlika Trello för att organisera projekt.

När du arbetar i Teams har du det du behöver med en inloggning, data samlad på ett ställe och dessutom GDPR-säkrat.

Ny teknik räcker sällan för att arbeta optimalt

Vår erfarenhet från vår egen organisation och kundprojekt är att ny eller uppdaterad teknik sällan räcker för att medarbetarna ska arbeta och samarbeta på bästa sätt. Det krävs ofta att ni tillsammans arbetar aktivt med er förändring och utveckling och att ni tar fram processer och struktur för hur ni ska samarbeta kring bland annat kommunikation och dokumenthantering i Teams. När allt kommer omkring är det viktigt att få riktlinjer på plats och att medarbetarna vill följa dem för att arbetsuppgifterna och samarbetena ska flyta så effektivt som möjligt.

 

Hör av dig!

Vi hjälper dig gärna att komma igång med Teams 2.0 och att sätta arbetsprocesser och strukturer som passar din organisation. Med hjälp av tekniken, människorna och processerna använder ni kraften i Teams på bästa sätt.   

Hör av dig så tar vi ett snack om hur vi kan hjälpa din organisation!  

Skriven av:

Robert Veberg

Technical Lead - Microsoft Modern Workplace

040 - 626 75 81 robert.veberg@upheads.se

Webinar

Vad innebär nya Teams 2.0?

Behärska konsten att kommunicera och samarbeta i Teams, samt få en spännande inblick i nya Teams 2.0.

Läs mer