Är du redo för Windows 11?

Den femte oktober lanseras Windows 11. I Microsofts operativsystem finns en mängd funktioner att upptäcka. De flesta använder samma funktioner de använt sedan tidigare, medan andra gärna utforskar vad som är nytt och vad de kan dra nytta av. Vi vill gärna dela med oss vad som är värt att tänka på, både för användare men även ur ett företagsperspektiv.

Man som sitter koncentrerat framför datorn

Vad är nytt?

Windows 11 erbjuder många innovationer som fokuserar på att öka slutanvändarens produktivitet i en ny och flexibel upplevelse. Operativsystemet är byggt på samma grund som Windows 10 och utformat för att stödja både dagens hybrid- och molnmiljö genom att leverera det mest pålitliga och säkra operativsystemet någonsin.

Varför Windows 11?

Lanseringen av Microsofts nya operativsystem ligger i linje med visionen förenkla för både användare genom att öka produktiviteten, samtidigt som företag med enklare medel ska kunna monitorera och hantera företagets enheter.

Windows 11 är byggt på samma grund som Windows 10, så de investeringar som gjorts i verktyg för uppdatering och enhetshantering lever vidare. Windows 11 upprätthåller också löftet om programkompatibilitet som gjorts med Windows 10, kompletterat med program som App Assure.

Vad finns det för möjligheter för organisationen?

Tidigare lanseringar av operativsystem har inneburit en kamp mellan förnyelse och att behålla funktion och stöd i de appar som använts. En övergång mellan Windows 10 till 11 ska vara fri från dessa utmaningar. Är så att man planerar att gå från en tidigare version än Windows 10 rekommenderar vi dock att man vidtar förebyggande åtgärder genom att testa funktionaliteten först.

Det krav som utmärker sig mellan Windows 10 och 11 är att den senare kräver stöd för TPM 2.0, ett krav som ställs för att öka säkerheten. Operativsystemet kommer vid uppdatering att flagga ifall din enhet inte uppnår kraven. Fullständiga krav hittar du här.

Som vid lanseringar av alla operativsystem förändras både det visuella och funktioner. Det kan därför vara en god idé att förbereda sina användare genom förberedelse och utbildning.

Vilka lösningar finns det?

Vill ett företag testa funktionalitet och förbereda utbildning rekommenderar WeSafe att låta en mindre grupp agera som testpiloter medan resterande användare blockeras att uppdatera sina operativsystem. Detta är enkelt och möjliggöra med hjälp av enhetshantering, samtidigt som det ger bästa möjliga förutsättningar för organisationen.

För Microsoft 365 -kunder som söker ytterligare hjälp kommer FastTrack att fortsätta vara tillgängligt för att stödja dina ansträngningar att anta Windows 11.

Vill du veta hur din organisation påverkas av lanseringen? Kontakta oss så hjälper vi er!

Inspiration och kunskap direkt till din inkorg

Signa upp dig för vårt månatliga inspirationsbrev som ger dig tips, insikter och råd om nya arbetssätt, processer och säkerhet kopplat till Microsoft 365, Azure och olika verktyg i Microsofts molnplattform.

Upheads Evergreen

Vi tar hand om hela er IT-miljö.

Från produktivitet och effektivitet, till uppdateringar, säkerhet och efterlevnad. 

Läs mer

Skriven av:

Marcus Juvin

Technical Lead - Security and Compliance

marcus.juvin@upheads.se