Vad innebär förändringarna kring Microsoft licenser och Teams?

Information om dina Microsoft 365 och Office 365 Licenser

Robert och Anton från Upheads

Vi vill dela information med dig angående några ändringar som kommer att påverka dina Microsoft licenser och Teams. Dessa ändringar är en följd av en nyligen påbörjad granskning från Europeiska kommissionen och Microsofts åtagande att samarbeta med dem.

Vad kommer att ändras?

Från och med den 1 oktober 2023 kommer Microsoft att göra två viktiga ändringar som kan påverka din licens:

1. Möjlighet att välja ut Microsoft Teams: Alla företag har olika behov. Därför kommer du att ha möjligheten att välja en licens utan Microsoft Teams till ett lägre pris om du så önskar. Detta ger dig mer flexibilitet att anpassa din produkt till dina specifika behov.

2. Bättre integration med andra lösningar: Microsoft arbetar aktivt för att göra det enklare för att deras produkter ska fungera smidigt med andra kommunikations- och samarbetslösningar. Detta innebär att du kommer att ha ännu mer möjlighet att skapa en arbetsmiljö som passar just ditt företag och dina önskemål.

Vad behöver du göra med dina Microsoft licenser och Teams?

Du behöver inte göra något omedelbart om du är nöjd med din nuvarande licens. Dina befintliga Microsoft 365 och Office 365 produkter kommer att fungera som vanligt. Om du dock önskar ändra din licens för att utesluta Microsoft Teams, så finns vi på WeSafe här för att hjälpa dig.

Vad händer härnäst?

Microsoft kommer att fortsätta att samarbeta med Europeiska kommissionen och övervaka situationen noggrant. Deras mål är att erbjuda dig de bästa lösningarna för ditt företag. Som din IT partner har vi på WeSafe ett ständigt fokus på kundnöjdhet och vill hjälpa dig och ditt företag på bästa sätt.

Om du har några frågor eller om du vill diskutera hur dessa ändringar kan påverka din verksamhet, är vi alltid redo att hjälpa dig. Vi värdesätter din verksamhet och ser fram emot att fortsätta vara din pålitliga partner för framgång.

Inspiration och kunskap direkt till din inkorg

Signa upp dig för vårt månatliga inspirationsbrev som ger dig tips, insikter och råd om nya arbetssätt, processer och säkerhet kopplat till Microsoft 365, Azure och olika verktyg i Microsofts molnplattform.

Upheads Evergreen

Vi tar hand om hela er IT-miljö.

Från produktivitet och effektivitet, till uppdateringar, säkerhet och efterlevnad. 

Läs mer