Så hjälper vi dig med Azure Virtual Desktop

Många företag är idag beroende av fjärrskrivbordslösningar för att kunna använda sina äldre legacy-applikationer. Fram till nu har de behövt underhålla dubbla miljöer för att kunna använda moderna produktivitetsverktyg som Microsoft 365, vilket kostat både tid och pengar. För många företag heter lösningen Azure Virtual Desktop, en tjänst som låter dig köra en fullständig Windows 10-miljö på ett virtuellt skrivbord i molnet. Med WeSafes paketering Microsoft 365 Skrivbord får du Azure Virtual Desktop optimerat och skräddarsytt för just din verksamhet.

Är din verksamhet beroende av ett gammalt affärssystem eller andra legacy-applikationer som kräver att ni kör fjärrskrivbord? I så fall har du säkert redan upptäckt att det blir problem när du och dina kollegor även vill kunna utnyttja produktivitetsverktygen i Microsoft 365 till fullo. Traditionella fjärrskrivbordslösningar är inte bara förknippade med höga kostnader och omfattande administration – de saknar även stöd för populära molntjänster som OneDrive och Teams. Många företag vi pratar med känner sig därför tvingade att underhålla dubbla miljöer: en traditionell fjärrskrivbordslösning och en molnbaserad Microsoft 365-miljö. Men det finns en väg ut och den heter Azure Virtual Desktop.

Azure Virtual Desktop ger dig Windows 10 i molnet

Med Azure Virtual Desktop får du en fullständig Windows 10-miljö, virtualiserad i molnet och tillgänglig på alla dina enheter med garanterat hög hastighet. Allting du kan köra lokalt kan du köra på ditt virtuella skrivbord, inklusive dina äldre affärssystem och applikationer. Virtual Desktop är anpassat för Microsoft 365 med inbyggt stöd för alla Microsofts produktivitetsverktyg. Användarna möts i sin tur av ett standardiserat Windows 10-skrivbord i en miljö de känner igen och är vana att arbeta i.

Eftersom Azure Virtual Desktop använder Windows 10 och Microsoft ansvarar för arkitekturen är det en bättre och mer kostnadseffektiv lösning än Remote Desktop Services (RDS) eller Citrix. I och med att du betalar per månad och användare är det lätt att skala upp och ner om behovet skulle förändras, samtidigt som du slipper investera i dyra servrar.

Ett virtuellt skrivbord för din verksamhet

Minst lika viktigt som fördelarna med Azure Virtual Desktop är hur vi på WeSafe kan använda vår kunskap och erfarenhet för att skräddarsy tjänsten efter de behov som finns i just din verksamhet.

Vi har därför satt ihop en arbetsplatslösning som vi kallar Microsoft 365 Skrivbord. Som leverantör kan vi hjälper dig att sätta upp grundstrukturen, optimera systemet och justera tjänsten så att den passar er verksamhet. Beroende på vilket paket du väljer kan vi bland annat erbjuda fri support, enhetshantering som tjänst och tillgång till vår kund- och utbildningsportal. I och med att det bara finns en miljö att underhålla blir det också lättare för oss som IT-partner att ta helhetsansvar för säkerhet, managering och backuper.

Inspiration och kunskap i vår kundportal

Något som gör vår lösning särskilt attraktiv för många verksamheter är vår kundportal och vår utbildningsportal. Här hittar du inte bara utbildningar och guider från både oss själva och från Microsoft utan också mängder av appar, mallar, formulär, flöden och resurser – allting fritt att ladda ner och börja använda i din verksamhet.

En del lösningar har vi utvecklat tillsammans med våra andra kunder och en del har vi utvecklat för att vi själva har behövt dem. Tanken är att vi inte ska återuppfinna hjulet och lägga utvecklingstid varje gång en kund efterfrågar en lösning som vi redan har utvecklat. Nästan alla företag behöver trots allt appar för frånvaroanmälan, formulär för semesterledighet och personalhandböcker.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig och skräddarsy Azure Virtual Desktop för just din verksamhet? Kontakta oss.

Inspiration och kunskap direkt till din inkorg

Signa upp dig för vårt månatliga inspirationsbrev som ger dig tips, insikter och råd om nya arbetssätt, processer och säkerhet kopplat till Microsoft 365, Azure och olika verktyg i Microsofts molnplattform.

Demo

Microsoft 365 Skrivbord

Med vår arbetsplatstjänst Microsoft 365 Skrivbord skräddarsyr vi tjänsten efter era behov! Läs mer och boka din kostnadsfria demo av Microsoft 365 Skrivbord här.

Läs mer och boka

Skriven av:

Christoffer Tykö

Technical Lead - Microsoft Azure

christoffer.tyko@upheads.se