Bygg appar i Microsoft 365

Våra arbetsplatser blir alltmer mobila. Många företag vill därför använda appar för att möjliggöra arbete från mobila enheter för medarbetarna. Men än så länge är det förhållandevis svårt att skapa mobila lösningar som är företagsanpassade och därför är många fortfarande låsta till arbete från datorn. I Microsoft 365 kan du enkelt bygga applikationer anpassade för din verksamhet – här får du veta hur.

Dyrt med företagsanpassade appar?

Normalt sett är det dyrt att utveckla företagsanpassade mobilapplikationer från grunden. Alternativet är att använda färdiga appar för olika tillämpningsområden. Men en ”one size fits all”-lösning är sällan svaret på dina individuella utmaningar. Att arbeta helt manuellt gör att arbetet blir ineffektivt och du löper större risk för fel.

I Microsoft 365 finns verktyg där du kan skapa anpassade appar med stöd för dina affärsprocesser, utformade exakt för ändamålet. Dessutom slipper du koda! Genom att barriären för utveckling av appar sänks är det också möjligt att hålla nere kostnaderna.

Ökad effektivitet med digitaliserade och automatiserade processer

Ett exempel på anställda som kommer att gynnas av den här typen av applikationer är så kallade frontline workers – det vill säga, medarbetare som i hög grad arbetar ute i fält. För dem kan stödprocesser såsom ärendehantering eller rapportering automatiseras och digitaliseras med hjälp av appar.

I stället för att manuellt rapportera på papper kan samma uppgifter registreras på en mobil enhet. Applikationen innehåller samma fält som pappersdokumenten, men en automatiserad process eliminerar risken för utebliven information och reducerar mängden fel. Uppgifterna behöver heller inte på efterhand föras in digitalt vilket minskar den administrativa belastningen.

Möjligheterna att bygga processtöd i form av appar är obegränsade. Du kan exempelvis skapa appar för:

  • Projekthantering
  • Tidrapportering
  • Frånvaro/semester
  • Inventering
  • Avvikelserapportering
  • Signaturer (via Mobilt BankID)
  • CRM
  • On-boarding och HR-administration för nyanställda
  • Ärendehantering

Allt ingår i din Microsoft 365-licens

Med Microsoft 365 kan arbetssätt som tidigare har varit dyra eller komplicerade att bygga appar för, digitaliseras och automatiseras. Att bygga applikationer i Microsoft 365 ger förutom kostnadsfördelar även en betydligt enklare administration. Systemet vet vem du är och vilken funktion du har som användare. Dessutom är det användaren själv som beslutar om åtkomst till applikationer och innehåll, och du slipper därigenom gå via IT-avdelningen. Allt är sökbart, lätt att dela med andra, finns samlat i en och samma plattform och tillgängligt från alla enheter. Som användare behöver du heller inte logga in i flera olika system – du får tillgång till dina appar genom ditt Microsoft 365-konto och allt ingår i din licens.

På WeSafe hjälper vi dig genom att inte bara bygga apparna utan även genom att konkretisera och utmana flödena i dina arbetsprocesser. Många gånger kan vi optimera era arbetssätt längs resans gång eftersom vi inte bara ser till tekniken utan även ifrågasätter varför processerna ser ut som de gör. På så sätt hittar vi ofta sätt att kapa vissa steg och öka effektiviteten med samma, eller bättre slutresultat.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Inspiration och kunskap direkt till din inkorg

Signa upp dig för vårt månatliga inspirationsbrev som ger dig tips, insikter och råd om nya arbetssätt, processer och säkerhet kopplat till Microsoft 365, Azure och olika verktyg i Microsofts molnplattform.

Webinar

Utveckla och automatisera med Microsoft Power Platform

Få en inblick och grundläggande förståelse för möjligheterna som finns med Microsoft Power Platform.

Läs mer

Skriven av:

Annica Tunster

Technical Lead - Power Platform

annica.tunster@upheads.se